Ушкодження - це механіка, яка розраховує ушкодження, нанесені здоров'ю або щитам ворогів або Тенно.

Ця механіка враховує типи ушкоджень, броню, критичні удари, несподівані удари, бафи та дебафи, модифікатори частин тіл та індивідуальні модифікатори деяких ворогів. У той час, як про бафи і дебафи Варфреймів і ворогів, а також індивідуальні модифікатори ворогів ви можете дізнатися на сторінках кожного Варфрейма або ворога, частина відомостей про решту модифікаторів була винесена на цю сторінку.

Типи ушкоджень

Фізичні ушкодження

Більшість зброї у грі по замовчанню володіє фізичними типами ушкоджень.

Ними є: Impact bIcon uk Удар, Puncture bIcon uk Пробиття та Slash bIcon uk Розріз. Кожен з них має певні переваги або недоліки при використанні на певній фракції:

Примітка: фізичне ушкодження= Impact bIcon uk Удар + Puncture bIcon uk Пробиття + Slash bIcon uk Розріз

Елементальні ушкодження

У той час як на деякій зброї ці типи ушкодження встановлені по замовчанню, але на більшість їх потрібно встановлювати за допомогою модів.

Також елементальні ушкодження можна комбінувати, утворюючи зовсім інші ушкодження, які мають власні переваги і недоліки:

Складання цих типів відбувається за такою схемою:

Viral bIcon uk Вірус = Cold bIcon uk Холод + Toxin bIcon uk Токсин

Radiation bIcon uk Радіація = Invalid + Heat bIcon uk Вогонь

Gas bIcon uk Газ = Toxin bIcon uk Токсин + Heat bIcon uk Вогонь

Magnetic bIcon uk Магніт = Invalid + Cold bIcon uk Холод

Blast bIcon uk Вибух = Cold bIcon uk Холод + Heat bIcon uk Вогонь

Invalid = Invalid + Toxin bIcon uk Токсин

Якщо на зброї з самого початку присутній елементальний тип пошкоджень, він буде додаватися останнім. Якщо ж він є комбінованим, він не буде взаємодіяти з іншими типами елементальних ушкоджень

Броня

Головна стаття - Броня

Броня зменшує усі ушкодження по здоров'ю по формулі (Броня/Броня+300), де Броня - кількість броні.

Потрібно додати, що на сторінці ворога у Кодексі показується його броня на рівні 1, а броня ворогів збільшується у геометричній прогресії з невідомим знаменником (втім, 1<q<1,2, де q - знаменник).

Критичні і несподівані удари

Головні статті - Критичні удари і Стелс відповідно

Відображення ушкоджень працює так:

  • Звичайні удари відображаються білим кольором;
  • Критичні удари, несподівані удари і удари по точкам, утворених Сонаром Банші відображаються жовтим кольором ;
  • Червоні крити відображаються червоним кольором .

Критичні удари стаються з вірогідністю і модифікатором, вказаною при перегляді зброї у Арсеналі.

Якщо вірогідність критичного удару вища за 100%, то, з ймовірністю (Вірогідність-100)% станеться червоний крит, який наносить вдвічі більше ушкоджень, ніж звичайний крит.

Несподівані удари діляться на дві категорії: анімовані і неанімовані.

Анімовані несподівані удари відбуваються при натисненні клавіші швидкого удару зброєю ближнього бою біля оглушеного або спокійного ворога. У цей момент біля нього буде з'являтися зображення букви або цифри, на яку назначена функція швидкого удару зброєю ближнього бою і припис "Стелс атака". Ці атаки використовують унікальну для кожного виду зброї анімацію атаки і наносять у 12 разів більше ушкоджень, ніж звичайні атаки, у формі завершального типу ушкодження, обходячи броню. Майте на увазі, це працює не з усіма ворогами.

Неанімовані несподівані удари відбуваються при атаці зброєю ближнього бою біля оглушеного або спокійного ворога, але без появи зображення букви або цифри, на яку назначена функція швидкого удару зброєю ближнього бою і припису "Стелс атака". Ці атаки використовують ті ж самі анімації, які б в цьому випадку використовували звичайні атаки, але наносять у 4 рази більше ушкодження.

Модифікатори частин тіл

Удари по певних уразливих точках ворогів мають певні модифікатори, про які йтиметься далі:

  • Модифікатор голови усіх Гринір - 2х (всі атаки наносимуть вдвічі більше ушкоджень)
  • Модифікатор голови гуманоїдів Корпусу - 0.1х, після зняття шолому - 2х
  • Модифікатор голови усіх Заражених, крім Стрибунів - 2х
  • Модифікатор вразливих точок на кінцівках Стародавніх - 3х
  • Модифікатор вразливої точки на правому боці Стрибуна - 10х